Suomen_lippu
Saksan_lippu
Tuusulanjärven Suomi-Saksa yhdistys ry
Finnisch-Deutscher Verein Tuusulanjärvi
Suomeksi
Auf Deutsch
Tuusulanjärvi

Ystävyyskunnat

Kuntaystävyys luo pohjan monenlaisille toiminnoille. Tällaisia ovat mm. oppilas-/opiskelijavaihto, kulttuurivaihto, urheiluseurojen kontaktit, liikesuhteet, henkilösuhteet ja mahdollisuus yksityismajoitukseen ainakin tapahtumien yhteydessä.

Järvenpää - Buchholz
Vuonna 2004 alkoi tiivis kanssakäyminen Järvenpään saksalaisen ystävyyskaupungin kanssa: Buchholz in der Nordheide. Virallinen ystävyyssopimus allekirjoitettiin Buchholzissa 8.4.2005. Buchholz on Järvenpään kokoinen kaupunki, joka sijaitsee Lüneburgin nummen pohjoisreunalla 30 km Hampurista etelään, joten sinne on Suomesta hyvät liikenneyhteydet. Asukkaita on 37.800 ja pinta-ala 75 km; Järvenpään vastaavat luvut ovat 37.500 ja 40 km. Buchholz on kaupunkina nuori, niin kuin Järvenpääkin, mutta paikkana jo mainittu melkein 600 vuotta sitten. Siellä toimii erittäin aktiivinen Freundeskreis Buchholz-Järvenpää, jolla on kymmeniä jäseniä.
Buchholz
Tuusula – Landkreis Celle
Tuusulan ystävyyskunta on Cellen piirikunta, Landkreis Celle, joka muodostuu Cellen kaupungista ja sitä ympyröivistä maalaiskunnista. (Itse Cellellä on Hämeenlinna suomalaisena ystävyyskaupunkina). Kymmeniä kuntia käsittävän piirikunnan asukasmäärä on 182.000 (siitä Celle 71.000) ja pinta-ala 1545 km. Vertailun vuoksi Tuusula: 35.000 asukasta ja 225 km .

Ystävyysuhde Tuusulan ja Cellen piirikunnan välillä alkoi jo v. 1984 ja virallistettiin v. 1987. Cellessä toimii Suomi-Saksa yhdistys Bezirksgruppe Celle-Heideland, joka erityisesti huolehtii oppilasvaihdosta.

Celle sijaitsee Lüneburgin nummen eteläreunalla, n. 100 km Buchholzista etelään.
Celle
Kerava - Aschersleben
Keravan ystävyyskaupunki on Aschersleben. Järvenpään ja Tuusulan naapurikaupungilla Keravalla on 18.9.2010 lähtien ystävyyskaupunkina Aschersleben Sachsen-Anhalt –osavaltiossa. Tämä “Harzin Portti” on Sachsen-Anhalt’in vanhin kaupunki (perustettu vuonna 753), jossa on 29 000 asukasta. Sen pinta-ala on 156 neliökilometriä (Kerava: 34 000 asukasta ja 31 neliökilometriä). Mainintoja historiasta : Hansaliiton jäsenyys vuodesta 1426, Wallensteinin päämaja vuonna 1625, meiramin viljely alkoi vuonna 1890.

Taloudellisesti merkittäviä toimialoja nykyään ovat työstökoneiden ja erikoislaitteiden valmistus sekä koneellinen tekstiiliteollisuus. Meiramin ja muiden yrttien viljely näyttelee myös merkittävää osaa.

Tämän viehättävän kaupungin symboleja ovat 500 vuotta vanha St.Stephani –kirkko ja hyvin säilynyt kaupunginmuuri.

Saksan pohjoisen keskivuoriston Harz-vuoriston korkein huippu on Brocken (1100 m korkea). Se on vain kivenheiton päässä kaupungista. Osavaltion pääkaupunki Magdeburg ja Halle ovat lähimmät isot kaupungit ; molemmissa on yli 200 000 asukasta. Meidän yhdistystämme vastaava järjestö on Bezirksgruppe Vorharz, joka kuuluu Saksalais-suomalaiseen yhdistykseen Sachsen-Anhalt e.V..

Städtepartnerschaft via Netz: Kerava-Aschersleben
Aschersleben